Efterhånden som wakeboard-sporten bliver mere og mere udbredt i Danmark, er der flere og flere bådejere som ønsker at sætte et Wakeboard-tårn (Wakeboard Tower), på deres båd. Hos Dansk Vandsport har vi derfor besluttet os at lave en guide til denne del.

Denne guide er inddelt i følgende kategorier:

1. Forskellige typer towers og valgt af model
Der findes en hel del forskellige modeller og ligeså mange priser. Det første du skal overveje er om din båd er velegnet til at få monteret et tower. Både som ikke er bredere end 180 cm og kortere end 16-17″ er som regel ikke velegnede til et stort tower. I disse tilfælde skal du overveje en “Pylon” som i alt enkelthed er en stang som sidder midt i båden (ofte i bagenden). Denne stang virker på samme måde ved simpelthen at hæve der hvor linen gøres fast. Hvis båden er velegnet til et stort tower skal du først og fremmest sikre dig at bredden på båden, passer til den model som du vælger. I beskrivelsen af de enkelte towers står der hvilken bredde båd de passer på. Det er desuden muligt at købe specielle wakeboard-holdere til de fleste typer towers. Dermed ligger boardet ikke og roder i båden, men sidder på sin plads i holderen på tårnet. Det er også blevet mere og mere populært at montere lys og højtalere på tårnet.
I Danmark sælges der primært enten Jobe Addict modellen, som vi også har valgt eller det tårn som hedder Monster tower. Det er også muligt at købe et tårn specielt til båden. Prislejet for et tårn leveret sammen med båden ligger omkring 25-30.000 danske kroner, hvor prislejet på et tårn købet “ved siden af” ligger fra 7-15.000 kr.

Husk at du får hvad du betaler for, og at tårnet skal holde mange år.

2. Montering
Første skridt i monteringsfasen er at sikre at du har det værtøj som du skal bruge.

Du skal typisk bruge følgende:
1. Forlængerledning til strøm.
2. Boremaskine (helst en uden ledning og en ekstra med ledning som backup)
3. Et sæt træbor / PVC Bor (et lille bor til at bore det første hul, samt den størrelse som passer til boltene)
4. Et sæt Metalbor (et lille bor til at bore det første hul, samt den størrelse som passer til boltene)
5. Malertape
6. Nøglesæt til at spænde boltene.
7. Kuglepen / Blyant
8. Et par gode kammerater til at hjælpe dig.

Da vi monterede vores eget tårn skete det nogenlunde således:
Vi startede med at måle hvor de 4 beslag skulle sidde på båden. Så satte vi maler-tape på og fik streget med en kuglepen hvor der PRÆCIS skulle bores. Maler-tapen sikrer at hullerne bliver præcise og ikke skader glasfiberen ved siden af når hullet bliver boret.
Herefter blev de indvendige paneler løsnet, for at sikre at vi ikke ramte nogle ledninger når vi borede. Ialt skulle der bores 16 hulller.
Det er meget vigtigt at hullerne bliver boret samme sted på hver side, så man skal søre for at kontrol-måle flere steder fra.
Da alle beslag var skruet godt fast blev tårnet samlet. Herefter var det blot at bore 8 huller i toppen af tårnet for at skrue det 100% sammen.
Det skal gøres da tårnet passer til forskellige typer både, med forskellig bredde.
Til slut efterspændte vi ALLE steder 2 gange.

Vi startede klokken 10 og var færdige ca. klokken 17. Vi var 3 mand om opgaven og båden fik i samme tidsrum 2 lag bundmaling.

Mange steder siges der at montering kan ske i løbet af 2-3 timer men husk at måle præcist op, og at det er bedre at bruge et par timer mere end at lave nogle grimme fejl.

Vi anbefaler at du monterer tårnet når båden står på land således den ikke vipper under montering.

Slutresultatet for os, er at trækket er 210cm længere oppe, hvilket gerne skulle gøre det nemmere at komme op af vandet samt mere luft ved hop.


Tårnet klar til at blive samlet


Søren Kromann (med ryggen til) kom forbi og står her og snakker med Christian.


Man kan svagt ane malertapen som er sat på hvor den bagerste holder skal sidde.


Hullerne bores i båden. Vi bruger et alm træbor.


Så er den første af 4 holdere monteret. Vi monterede de 2 forreste holdere først.


Tårnet, set forfra. Linen sættes fremover fast på toppen (i midten)


Tårnet set fra siden.


Båden (og Arne) set bagfra


Med tårnet monteret på siden passer kalechen stadig

Du kan finde tårnet under vores produkt-sektion her: Jobe Addict 1.3 Wakeboard tårn

3. Vedligeholdelse
Det er vigtigt at du løbende smører allle skruer samt efterspænder dem jævnligt. Det optimale er at efterspænde hver gang inden tårnet tages i brug.

4. Tilbehør til wakeboard towers

Du er velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål eller tilføjelser til denne Guide til Wakeboard Tårn.

[social_share style=”square” align=”horizontal” heading_align=”inline” facebook=”1″ twitter=”1″ google_plus=”1″ linkedin=”1″ pinterest=”1″ /]

Ved at tilmelde dig Dansk Vandsports nyhedsbrev får du besked når der kommer nye guides og når eksisterende guides er blevet opdateret eller udvidet. Du kan tilmelde dig her “Tilmeld Nyhedsbrev”

[wysija_form id=”1″]

Copyright © 2006 by Dansk Vandsport – All Rights Reserved