Guide til køb af Tubes

Hvilken tube skal jeg vælge ?

At vælge tube kan være svært. Der er mange modeller at vælge i mellem, og at man ikke har mulighed for at prøve inden man køber gør det ikke nemmere. Vi har derfor valgt at lave en lille hurtig guide køb af tubes og det anbefalede tilbehør.

Motorstørrelse

Ved hjælp af motorens størrelse kan man hurtigt finde ud af hvor stor en tube man maksimalt kan vælge. Generelt kan du holde dig til følgende tommelfinger regel:
20-40 hk: 1 persons tubes foretrækkes
40-90 hk: 1-2 personers tubes foretrækkes
90-120 hk 1-3 personers tubes foretrækkes
120 + frit valg.

Pris

Herefter er den næste parameter prisen:
Under 1000kr > 1 personers tubes
Under 2000kr > nogle 2 personers tubes
Under 3000kr > nogle 3 personers tubes
Under 4000kr > Nogle 4 personers tubes
Over 4000kr > Større tubes med plads til 4-8 personer samt specielle tubes.

På vores shop har vi lavet et filter hvor du kan filtrere efter motorstørrelse og antal personer –  Tryk her for at gå til Towables & Tubes hos Dansk Vandsport

Det man skal tænke over er naturligvis hvor tit man bruger tuben. Kvaliteten af en tube til under 1000 kr kan være lige så god som kvaliteten af en dyrere tube. Dansk Vandsport sælger ikke tubes af dårlig kvalitet. De dyrere modeller er typisk større – enten en større diameter og/eller højere end de billige modeller. En større / højere tube indeholder mere luft og har større areal på vandet hvilket gør den nemmere at trække.

Hvis du har en lille motor er det derfor ekstra vigtigt at du vælger en større tube.

 3 forskellige towables / TubesVi anbefaler altid en tube med Boston ventil da en boston ventil gør det nemmere at pumpe tuben op og tømme den for luft igen. Vi anbefaler at have en boston ventil liggende hvis den eksisterende skulle blive væk. Hos Dansk Vandsport har vi altid boston ventil på lager, men fragtpriserne gør at det er smartere at købe en ekstra ventil sammen med andet udstyr.

Boston Ventil

 

Endvidere kan en boston ventil altid udskiftes med en ny ventil. De billige tubes har typisk ikke boston ventil. Nedenfor ses en HO Sports Tube uden Boston Ventil.

Tube uden Boston Ventil

Hvis man har en båd som kan trække en 2 personers tube vil den dog altid være at foretrække frem for en enkelt personers tube, fordi den giver flere fælles oplevelser.
Tubes beregnet til 1 eller 2 personer er bedst egnet hvis turen skal være vild (ikke at den behøver at være det). 3-4 personers tubes er noget større i diameter og vil derfor være mere stabile på vandet. Dette betyder at de ikke vælter så let.

Storm Tube til 2 Personer

Tilbehør til tubes

Det mest basale tilbehør til en tube er linen som hægtes mellem båden og tuben. Husk at vælge line alt efter størrelsen af din tube dvs antal personer. Jo større tube – jo kraftigere line som kan klare flere kg.

Mange speedbåde har et vandski-træk på bagenden. Heri fastgøres linen. Hvis din båd ikke har et sådan træk så er der sandsynligvis 2 øjer på hver side af bagenden. I så fald skal du bruge en “Bridle” som en speciel line som går uden om motoren og hvori linen kan fastspændes.

Dansk Vandsport anbefaler “Magnum Bridle” som er en bridle som kan holde til at trække alle slags tubes og bananer.

Du kan se produktet her: “Magnum Bridle”

Liner

Der findes forskellige liner til tubes, og den mest almindelige er “Tow Rope for Towables”, som er en helt almindelig line til 1 og 2 personers tubes. Du kan dog også få “Heavy Duty Tow Rope” som er en kraftigere udgave til flere-personers tubes. Endelig kan du få en kæmpe elastikline/ bungee rope på 12 meter. Elastiklinen skåner båden for pludselige ryk, og filtrer ikke så nemt sammen.

Priserne på liner går fra ca. 150 og op til 385 for elastiklinen. Dansk Vandsport anbefaler helt klart elastiklinen fordi den er ekstrem holdbar (Vi har testet den med en 8 personers banan). Vores egen elastikline er fra 2004, og den holder fint endnu, så det er en engangsinvestering.

tieTowable2
Buckle Connector / Quick Connect

På de fleste lidt dyrere tubes / towables fra Jobe findes der en Buckle Connector også kaldet Quick Connect som gør det let at sætte linen fast på tubes. Denne smarte anordning gør også at det er nemt at tage linen af igen. Dansk Vandsport sælger også Buckle connector løst.

Pumper

For at få luft i tuben er det nemmest at købe en lille 12V pumpe, en dobbelt fodpumpe eller en 230 v heavy duty pump. 12v pumpen er beregnet til 1-2 personers tubes selvom den naturligvis godt kan pumpe større tubes op. Bemærk at den ikke kan levere nok tryk til større tubes. 230v pumpen er beregnet på store tubes, men kan heller ikke levere optimalt tryk. Derfor er det en god ide at have en håndpumpe til lige at give det sidste tryk som gør at tuben er helt perfekt at sejle med.

12 volts pumpen kan du se her: 12 V pumpe
230 volts pumpen kan du se her: 230 V pumpe
Håndpumpen kan du se her: Dobbelt håndpumpe

Se også vores guide omkring oppustning af tubes her ved at trykke her. Guide til oppustning af tubes

Vi håber denne guide til køb af tubes har givet dig den information som du har brug for. Hvis du er i tvivl om noget vedr. tubes så kontakt Dansk Vandsport.

Ved at tilmelde dig Dansk Vandsports nyhedsbrev får du besked når der kommer nye guides og når eksisterende guides er blevet opdateret eller udvidet. Du kan tilmelde dig her:

[wysija_form id=”1″]

Ved tilmelding til nyhedsbrevet fra Dansk Vandsport får du tilsendt en rabatkode som giver 10% rabat. Rabatkoden gælder alle produkter som ikke er nedsatte i forvejen.

Copyright © 2006 by Dansk Vandsport – All Rights Reserved