“Winter is coming” er ikke ren glæde for personer med båd, vandscooter og vandsportsudstyr generelt. Især både og vandscootere skal sikres mod frostgrader. Det kan gøres på flere måder:

  1. Frostsikring med kølevæske
  2. Frostsikring ved opbevaring i frostfrit lokale

Frostsikring med kølevæske gøres ved at hælde kølevæske i feks. en murerbalje og køre det gennem motoren mens den går. Baljen bør stå under motoren således at man opsamler vandet. Derved kan det genbruges flere gange. 20 liter koster omkring 6-800 kr så det er en god ide at opsamle det.

Frostsikring ved at opbevare båden, vandscooteren eller udstyret i et rum eller lokale som er frostfri selv i de helt kolde dage og nætter er også en mulighed. Hvis du har en isoleret garage med varme er det naturligvis et oplagt opbevaringssted. Hvis du derimod “kun” har et isoleret skur eller container kan du også få frostfri opbevaring på en ret simpel måde.

Du kan nemlig købe en såkaldt “Frostguard” som er et varmelegme med indbygget thermostat. Denne enhed sættes ganske simpelt i stikkontakten hvorefter du indstiller thermostaten på det ønskede niveau.

Frostguard
200W Frostguard
Frostguard specs
Frostguard specs

Hos DanskVandsport,com har vi besluttet at teste hvordan en frostguard virker, dvs hvor meget kan den hæve tempraturen i et isoleret rum uden anden varmekilde. Derudover vil vi måle strømforbruget for at se hvad det koster at opvarme rummet i en måned. Rummet vi test er en isoleret 20 fods container på ialt 13m2 eller 30 m3. Til at beregne strømforbruget har vi købt en Brennenstuhl strømmåler.

Brennenstuhl elmåler

Tempraturen i containeren d. 21 Dec 2019. Nu bliver det spændende at se hvor meget strøm der bruges i den næste måned.

Tempratur 21 dec