Dansk Vandsports guide til Barfod for begyndere

At lære at stå på bare fødder efter en speedbåd kan være svært. Derfor har vi hos Dansk Vandsport lavet denne guide til Barfod for begyndere:

Fremgangsmåde

 1. Den første gang hvor du skal prøve at stå på fødderne, skal være en dag hvor der er helt vindstille og hvor vandet er spejlblank.
 2. Læg dig i vandet bag båden, og tag rebhåndtaget samt et wakeboard eller et kneeboard med.
 3. Sæt dig på brættet med dine fødder i retning af båden. Selve spidsen af brættet skal være oven vande og pege i retning af båden.
 4. Hold linen mellem dine ben, med udstrakte arme. Dine ben skal være let bøjede og oven vande.
 5. Efter at linen er stram, skal båden accelerere langsomt indtil brættet planer. og du er  oven vande også med fødderne.
 6. Bevæg dig langsomt fremad på brættet.
 7. Når båden når en fart på ca. 25 km/t (13kn / 15 mph) bøj da dine knæ mod din brystkasse, og  begynd så at sætte fødderne ned ovenpå vandet. (Prøv ikke at rejse dig helt endnu).
 8. Når føreren af båden ser at du har fødderne i vandet, så skal han/hun accelerere op til din “barfods-hastighed”. Denne udregnes ved at tage din vægt, og dividere med 2 og herefter lægge 5 til. (km/t)
 9. Når båden når den rette hastighed, skal du lægge mere og mere vægt over på fødderne og i barfod’s position: Armene udstrakt foran dig, kig lige ud, spredte ben med fødder med en skulderbredde imellem, og bøjede knæ i en 90 graders vinkel.
 10. Når du rejser dig fuldstændigt op, slip da brættet og lad det falde bagud. (husk at holde øje med hvor det befinder sig i vandet, så I ikke sejler på det)

Tips:

 1. Husk redningsvest – her er det vigtigt at vælge en vest med god pasform. Du kan se Dansk Vandsports udvalg af veste her: Veste hos Dansk Vandsport
 2. Husk en god våddragt – gerne en tyk en som kan tage lidt slag fra vandet. Der findes specielle Barfoeds våddragter. Se våddragter under Våddragter hos Dansk Vandsport
 3. Tag jer god tid og gør ikke noget overilet. Sørg for at bådføreren er rutineret og ansvarsbevidst.
 4. Vær gerne 2 mand i båden udover ham eller hende som skal i vandet. En til at holde øje med ham i vandet  og ting i vandoverfladen, og en til at sejle båden.

Vi håber denne guide til Barfod for begyndere har givet dig den information som du har brug for. Hvis du er i tvivl om noget så kontakt Dansk Vandsport.

Ved at tilmelde dig Dansk Vandsports nyhedsbrev får du besked når der kommer nye guides og når eksisterende guides er blevet opdateret eller udvidet. Du kan tilmelde dig her:

[wysija_form id=”1″]

Ved tilmelding til nyhedsbrevet fra Dansk Vandsport får du tilsendt en rabatkode som giver 10% rabat. Rabatkoden gælder alle produkter som ikke er nedsatte i forvejen.

Copyright © 2004 by Dansk Vandsport – All Rights Reserved