Test af Yamaha FX SVHO Cruiser 2016 model

Test af Yamaha FX SVHO Cruiser 2016 model

Vi har hos Dansk Vandsport testet en ny Yamaha FX SVHO Cruiser. Der er tale om en 2016 model.

Yamaha FX SVHO Cruiser modellen er Yamaha’s flagskib indenfor vandscootere (waverunners). Yamaha angiver ikke antal hestekræfter, men det er omkring 250-270HK.

Yamaha FX SVHO Cruiser modellen har en topfart på ca. 120 km/t, og går fra 0-60 mph på ca. 2,5 sek.

Udstyr brugt til test af Yamaha FX SVHO Cruiser:

Konklusion af testen

Vandet var omkring 5 grader varmt og det var ikke muligt at søsætte vandscooteren uden at skulle ud i vandet. dog ikke mere end til livet. Påklædningen var naturligvis valgt ud fra vandtempraturen og det var kun koldt for hænderne når handskerne ikke var på ifbm søsætning og optagning. Vandgennemtrængning i støvler og våddragt var minimalt.

Eneste problem var at huen blæste af – og derfor skal man vælge hovedbeklædning som spændes fast. til længere ture anbefales også briller.

Vandscooteren sejlede perfekt. Cruiser sædet gør virkeligt en kæmpeforskel fordi det holder dig fast således du ikke glider bagud selv når du giver fuld gas. En anden kæmpe forskel er Yamaha’s nye RiDE kontrol system gør at vandscooteren kan manøvrere meget præcist. Dette fik jeg testet en smule – bla. kan man meget nemt få vandscooteren til at dreje rundt om sig selv, samt bakke ret præcist. Jeg er sikkert på at dette bliver en fornøjelse at sejle med i længden.

Nedenfor kan du se et lille uddragt af vores test af Yamaha FX SVHO Cruiser. Testen findes også på youtube.

Testen foregik på Holbæk Fjord.